Welkom

U bent van harte welkom in onze winkel en in ons leescafé. We zijn er op zondag van 12.00-17.00 uur, op maandag van 11.00-18.00 uur en op dinsdag tot en met zaterdag van 9.30-18.00 uur. Op donderdag is het koopavond tot 21.00 uur. U kunt bestellen via de site, telefonisch via 024-3020130 of via mail: [email protected] U kunt de boeken afhalen in de winkel of laten bezorgen. We bezorgen zoveel mogelijk op een duurzame manier via Velocity Fietskoeriers.
Tweedehands aanbieden kan ook weer, alleen op afspraak. U maakt hier een afspraak met onze inkopers. Een selectie van ons tweedehands aanbod vindt u hier.
We hopen u snel in de winkel te zien!

#kooplokaalookonline

Nieuwe buikbandjes

Op zoek naar iets moois, iets nieuws, iets ánders? Onze buikbandjes helpen je op weg! Bekijk hier alle buikbandjes 

Schemerleven

Jaap Robben

€ 23,99

In Schemerleven vertelt Jaap in de mooie, heldere stijl die hem eigen is, het verhaal van de 81-jarige Frieda die als jonge vrouw een groot verdriet meemaakt en dat haar hele leven heeft verzwegen. Aan het eind van haar leven probeert ze erachter te komen wat er is gebeurd. Voor de Nijmeegse lezers zal het een bijzonder boek zijn want het verhaal speelt deels in het Nijmegen van de jaren zestig van de vorige eeuw. Frieda kruipt onder je huid, haar verhaal laat je niet meer los. Wat een prachtig, ontroerend mooi boek!

Onze verloren harten

Celeste Ng

€ 24,99

In dit meeslepende boek schetst Ng een dystopische wereld die hoewel verschillend, toch griezelig dicht bij onze realiteit ligt. Bird neemt ons mee op zoektocht naar zijn moeder die drie jaar eerder plots verdween. Onderweg leert hij over de wereld waarin hij opgroeit en herinnert hij zich steeds meer over zijn moeder. Vanaf de eerste bladzijde werd ik het verhaal ingetrokken en ik kwam er niet uit totdat ik het had uitgelezen. Hartverscheurend en angstaanjagend, een boek dat je aan het denken zet over de wereld waarin wij leven.

Lessen in chemie

Bonnie Garmus

€ 20,99

Wat een gewéldig boek! Elizabeth Zott ontroert, maakt me aan het lachen en maakt me trots!

Onze agenda

08
okt
Roel Seidell vertelt, leest voor én tekent De Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van woensdag 5 t/m zondag 16 oktober en deze bijzondere week staat in het teken van GI-GA-Groen waarbij natuur de hoofdrol speelt.Kinderboeken rondom dieren.. Meer informatie
08
okt
Jan Siebelink over zijn nieuwe roman Brengschuld De nieuwe roman van Jan Siebelink, Brengschuld is verschenen. Brengschuld werpt een ander licht op de gebeurtenissen uit Siebelinks grote roman Knielen op een bed violen. Jan Siebelink wordt.. Meer informatie
09
okt
Dekker op zondag: Annemarie Haverkamp interviewt Thomas Verbogt over Maak het mooi Op 4 oktober is Maak het mooi verschenen, de nieuwe roman van Thomas Verbogt die hij schreef in samenwerking met de gemeente Nijmegen. De stad speelt dan ook een bijzondere rol in dit boek. Thomas.. Meer informatie
15
okt
Marije Tolman vertelt, leest voor én tekent De Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van woensdag 5 t/m zondag 16 oktober en deze bijzondere week staat in het teken van GI-GA-Groen waarbij natuur de hoofdrol speelt. Voor de jongste kinderen.. Meer informatie
29
okt
Lotte Jensen over Wij en het water Lotte Jensen is hoogleraar Nederlandse Taal & Cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen.Onlangs verscheen haar nieuwe boek Wij en het water. Wij en het water vertelt het verhaal van drijvende.. Meer informatie

Nijmegen boeken bij Dekker v.d. Vegt

In Schemerleven vertelt Jaap in de mooie, heldere stijl die hem eigen is, het verhaal van de 81-jarige Frieda die als jonge vrouw een groot verdriet meemaakt en dat haar hele leven heeft verzwegen. Aan het eind van haar leven probeert ze erachter te komen wat er is gebeurd. Voor de Nijmeegse lezers zal het een bijzonder boek zijn want het verhaal speelt deels in het Nijmegen van de jaren zestig van de vorige eeuw. Frieda kruipt onder je huid, haar verhaal laat je niet meer los. Wat een prachtig, ontroerend mooi boek!

Maak het mooi van Thomas Verbogt verschijnt op 4 oktober. Dit boek werd geschreven in samenwerking met gemeente Nijmegen. De Amerikaanse actrice en toneelschrijfster Mae West zei: 'Je leeft maar één keer, maar als je het goed doet, is één keer genoeg.' Thomas Verbogt, de hoofdpersoon in Maak het mooi, wil precies dat: zijn leven goed doen. Daarom begint hij er telkens opnieuw aan. Hij kan niet anders, met nieuwe inzichten en minder illusies, maar met steeds meer herinneringen. Met sommige ervan weet hij zich geen raad, zoals die aan de geliefde, voor wie hij zich zo verantwoordelijk voelde, maar die hij niet kon beschermen. Maak het mooi is een roman over het verlangen naar verbinding en over van betekenis zijn, maar natuurlijk vooral over hoe te leven, hoe dat goed te doen, hoe jezelf te begrijpen.

 

 

 

Simon Duijs is een Nijmeegse fotograaf die gespecialiseerd is in het fotograferen van mensen en hun kwetsbaarheid. Duijs fotografeerde 30 dansers in de vrije natuur en probeerde zo de vluchtigheid van de dans vast te leggen in intieme portretten. Het boek Wild is the wind kwam mede tot stand door crowdfunding. Dennis Gaens, voormalig stadsdichter van Nijmegen heeft portretten geschreven van een aantal dansers. Deze zijn in het boek opgenomen.

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
IJzer | Holly Black | 9789022595503 € 20,00
Sira | Maria Duenas | 9789028452145 € 26,99

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 7 t/m 13 okt 2022

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Wij zijn onze hormonen

Wij zijn onze hormonen

Max Nieuwdorp

€ 22,99
Waarom laat acute stress ons zo heftig reageren op een spannende situatie? En hoe komt het dat afwijkende hormoonspiegels verantwoordelijk waren voor een aantal cruciale beslissingen in onze wereldgeschiedenis? Onze hormonen spelen bij veel alledaagse zaken een grote rol – vanaf het moment dat we verwekt worden tot de seconde dat we onze laatste adem uitblazen. Zo regelen ze onze ontwikkeling in de puberteit, zorgen ze voor een succesvolle zwangerschap en zijn ze leidend bij het verouderingsproces. De wetenschappelijke kennis over de manier waarop hormonen hun functie in ons lichaam uitoefenen, is in de afgelopen zeventig jaar enorm toegenomen. Tegelijkertijd zijn vele inzichten onderbelicht gebleven, zoals de grote invloed van onze darmbacteriën op onze hormoonhuishouding en de ontwikkelingen die het vrouwelijk lichaam doormaakt tijdens de overgang. In dit fascinerende boek, waartoe Max Nieuwdorp werd geïnspireerd door het dagelijkse contact met zijn patiënten, wordt de macht van onze hormonen op alle vlakken en in alle levensfasen voor het eerst kristalhelder en tot in detail beschreven.

Boekennieuws

Nobelprize Literature 2022 uitgereikt aan Annie Ernaux

6-10-2022 Dat werd zojuist bekendgemaakt op de Zweedse Academie in Stockholm. Ernaux (1940) krijgt de belangrijkste literaire onderscheiding..

Winnaar Gouden Griffel en Gouden Penseel 2022 bekend

29-9-2022 De Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek, gaat naar Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk. Raoul..

Auteur Hilary Mantel (70) overleden

23-9-2022 De Britse auteur Hilary Mantel is overleden. Ze is gisteren in het bijzijn van familie en vrienden "plotseling maar vredig"..
Lees verder
pro-mbooks2 : libris