Welkom op onze website

U bent van harte welkom in onze winkel en in ons leescafé. Onze openingstijden zijn weer als vanouds. We zijn er op zondag van 12.00-17.00 uur, op maandag van 11.00-18.00 uur en op dinsdag tot en met zaterdag van 9.30-18.00 uur. Ook de koopavond is weer terug, op donderdagavond zijn we tot 21.00 uur geopend. U kunt bestellen via de site, telefonisch via 024-3020130 of via mail: [email protected] U kunt de boeken afhalen in de winkel of laten bezorgen. We bezorgen zoveel mogelijk op een duurzame manier via Velocity Fietskoeriers.
Tweedehands aanbieden kan ook weer, alleen op afspraak. U maakt hier een afspraak met onze inkopers. Een selectie van ons tweedehands aanbod vindt u hier.
We hopen u snel weer in de winkel te zien!

#kooplokaalookonline

Nieuwe buikbandjes

Op zoek naar iets moois, iets nieuws, iets ánders? Onze buikbandjes helpen je op weg! Bekijk hier alle buikbandjes 

Vanuit het niets

Julia Navarro

€ 24,99

Wat gebeurt er met je als je komt te wonen in een land met ander gedrag en gebruiken en je hebt een totaal andere achtergrond. Je merkt dat je niet echt deel zult uitmaken van die samenleving. Julia Navarro pleit in 'Vanuit het niets' voor meer begrip voor elkaar, voor meer ruimte, voor een veiliger plek voor eenieder. Navarro wil niets opdringen, maar wel binnendringen in het hoofd van de lezer: kijk, lees wat er aan de hand is vandaag de dag.

Aleksandra

Lisa Weeda

€ 22,99

Wat een debuut! Een prachtig beschreven familiegeschiedenis in een land met evenzoveel verhalen. Het verhaal begint bij Lisa's oma, Aleksandra. Op haar 18e gedeporteerd vanuit Oost-Oekraïne naar Duitsland. Na de oorlog komt zij terecht in Nederland. Door haar ogen vertelt ze over haar familie en haar land, over de conflicten doe het gebied waar haar familie woont al 100 jaar in de ban houden en waar de inwoners zich continu aanpassen en kanten kiezen. Zo ook haar familie en laatste daarin Kolja die in 2014 is verdwenen. Intens, boeiend en zo prachtig!

Lessen in chemie

Bonnie Garmus

€ 20,99

Wat een gewéldig boek! Elizabeth Zott ontroert, maakt me aan het lachen en maakt me trots!

Onze agenda

26
jun
Eus van der Grift over Tour de Trans Als vrouw vertrok Eus met zijn hond Amma uit Noordoost-Groningen voor een wandeling door Nederland. Die wandeling werd een tocht te voet en op de fiets van acht jaar lang door Europa naar Istanbul,.. Meer informatie

Nijmegen boeken bij Dekker v.d. Vegt

Golan Muhyaldin is docent op ROC Nijmegen. Zij schreef Ons MBO voor alle startende docenten die inzicht willen krijgen in wat er op het mbo gebeurt. In dit boek zul je de reis samen met Miss G maken waarbij ze jou wil laten leren van haar fouten met een dosis humor en reflectie. Het geeft antwoord op de vraag: ‘Wat kan ik op het mbo verwachten?’ Samen met Ons MBO verschijnt het werkboek. Dit werkboek is voor alle docenten die hun eigen identiteit willen vinden. Dit is in essentie voor alle startende docenten die willen weten hoe het is om op het mbo les te geven en studenten als mentor te begeleiden. Meer informatie over de auteur vindt u hier.

Rustoord is een plaats om te gedenken, om te wandelen en te mijmeren én om bij bijzondere Nijmeegse levens stil te staan. Het boek Wie ligt hier van Peter Altena en Peter de Beukelaer voert de lezer en de wandelaar langs 65 graven. Al die graven vertellen verhalen van voorbije levens, met foto’s en wrede, ontroerende, menselijke verhalen. Al die verhalen vormen een uniek historisch mozaïek en een ándere geschiedenis van Nijmegen.

Een nieuw fotoboek van Kees Moerbeek: De verdwenen stad, Nijmegen zo mooi als het was. Nijmegen tussen 1950 en 1975. Aan de hand van ingekleurde en bewerkte foto's krijgen we een beeld van Nijmegen toen het nog zo mooi was als het was. En ook een beetje zoals het geworden is.

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Pony | R.J. Palacio | 9789045127293 € 18,99
Rateiland | Jo Nesbo | 9789403138411 € 23,99

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 24 t/m 30 juni 2022

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Verschijnt binnenkort, reserveer nu!

ABCDeelder

Ari Deelder

€ 22,99
‘Waar je niet bij bent gebeurt niet’, was een van de vele levensmotto’s van Jules Deelder, dichter, performer, drummer, nachtburgemeester en icoon. Virtuoos en onvoorwaardelijk leefde hij in het middelpunt van het heelal. Met dezelfde kracht als haar vader heeft Ari Deelder zich opgeworpen als biograaf. Langzaam maar zeker vindt ze haar weg in de tot de nok toe gevulde magazijnen met uitpuilende archieflades, stapels dozen en overvolle kasten. Het is een archief vol rariteiten, memorabilia, foto’s, platen, brillen, horloges, kostuumpakken, aanstekers en andere verzamelingen. Jules’ lades liggen vol beschreven papiertjes, onbetaalde rekeningen, niet-ontwikkelde foto’s, herinneringen, dreigbrieven, schetsen, eerste en laatste pagina’s van verschillende verhalen, sinterklaasgedichten, tapes en vreemde collecties. Het ABCDeelder is een greep uit het nog lang niet volledig uitgezochte archief, waarbij de items zijn geordend volgens de letters van het alfabet. Het geeft een prachtig inkijkje in het universum van J.A. Deelder. Ari doet de naam Deelder eer aan, de begeleidende teksten die zij bij de objecten schreef zijn scherp, gevat en ontroerend en soms even zwart als het zwartste zwart van haar vader.

Boekennieuws

Zilveren Griffels en Penselen 2022 uitgereikt

22-6-2022 De prijzen voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar zijn vandaag uitgereikt tijdens een feestelijke boottocht met de..

Winnaars Nederlandse Thrillerprijzen bekend

9-6-2022 Tijdens de Avond van het Spannende Boek werden de Nederlandse thrillerprijzen uitgereikt: de Hebban Thrillerprijs, de Zilveren..

Gegijzeld van Chinouk Thijssen wint de prijs van de Jonge Jury 2022

9-6-2022 De winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2022 is het boek Gegijzeld van Chinouk Thijssen. Voorafgaand aan de Dag van de Jonge..
Lees verder
pro-mbooks2 : libris