Welkom

U bent van harte welkom in onze winkel en in ons leescafé. We zijn er op zondag van 12.00-17.00 uur, op maandag van 11.00-18.00 uur en op dinsdag tot en met zaterdag van 9.30-18.00 uur. Op donderdag is het koopavond tot 21.00 uur. U kunt bestellen via de site, telefonisch via 024-3020130 of via mail: [email protected] U kunt de boeken afhalen in de winkel of laten bezorgen. We bezorgen zoveel mogelijk op een duurzame manier via Velocity Fietskoeriers. Wij zouden het enorm waarderen als u ervoor kiest de boeken zoveel mogelijk af te halen. Verzenden boven de € 17,50 is voor u gratis, maar wij betalen wel verzend- en verpakkingskosten. Naast de kosten die we zo kunnen besparen is het ook het meest duurzame alternatief, dus we hopen u veel in de winkel te zien!
Tweedehands aanbieden kan ook, alleen op afspraak. U maakt hier een afspraak met onze inkopers. Een selectie van ons tweedehands aanbod vindt u hier.
We hopen u snel in de winkel te zien!

#kooplokaalookonline

Nieuwe buikbandjes

Op zoek naar iets moois, iets nieuws, iets ánders? Onze buikbandjes helpen je op weg! Bekijk hier alle buikbandjes 

De zaak Alaska Sanders

Joël Dicker

€ 25,00

Joel Dicker weet als geen ander de aandacht van de lezer vast te houden. Alleen al hoe hij een hoofdstuk, ook weer in zijn nieuwe roman De zaak Alaska Sanders, eindigt met zinnen als 'Toen kwam die avond in mei waarop de dood bij hem aanklopte' of 'Wat chief Lansdane me vertelde maakte me sprakeloos van verbijstering'. Die afsluitende zinnen zorgen ervoor dat je blijft lezen, blijft meegaan in het spannende verhaal. Mijn laatste zin: 'En Harry Quebert die....'

 

De kampschilders

Jan Brokken

€ 26,99

'De kampschilders' gaat over de ouders van Jan Brokken, hun tijd in Ned.-Indië, hun internering in Japanse gevangenkampen, hun angsten en ontberingen. Maar ook hoe zij in aanraking komen met kunst en kunstenaars: de kampschilders. Hoe zij ondanks alle ellende oog krijgen voor kunst, voor schoonheid. In het boek zijn de prachtige illustraties subtiel op klein formaat afgedrukt, klein om te laten zien dat er veel schaarste in de kampen was, maar toch mooi kunstwerk bleef ontstaan: een ode aan creativiteit.
Jan Brokken blijft verrassen, maar dat is geen verrassing meer.

November

Thomas Olde Heuvelt

€ 22,99

Dit keer geen Beek of Noordwijk, maar Lock Haven in Washington, Verenigde Staten. Wat een goede opvolger van "Orakel". Duister, intens, spannend. Hij noemt het zelf zijn meest duistere boek ooit, en ik moet hem daar gelijk in geven. In een meeslepend verhaal kijk je mee met de bewoners van Bird Street en beleef je november 2022 en november 2023 door door hun ogen. Veel wordt aan je eigen verbeelding overgelaten. November zal nooit meer hetzelfde zijn, en het verschonen van een dekbed ook niet...

Onze agenda

02
dec
Rudy Dek signeert Stad bij nacht Na de reeks Vierdaagsethrillers is Rudy Dek terug in Nijmegen, en hoe! Met een trilogie die zich afspeelt aan de schemerige randen van de criminaliteit. Stad bij nacht: drie redenen om niet in recht.. Meer informatie
10
dec
Wim Daniëls over Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier Op zaterdag 10 december ontvangen wij schrijver en taalkundige Wim Daniëls. Hij komt vertellen over zijn nieuwe boek Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier. Een bijzonder verhaal over.. Meer informatie

Nijmegen boeken bij Dekker v.d. Vegt

In Schemerleven vertelt Jaap in de mooie, heldere stijl die hem eigen is, het verhaal van de 81-jarige Frieda die als jonge vrouw een groot verdriet meemaakt en dat haar hele leven heeft verzwegen. Aan het eind van haar leven probeert ze erachter te komen wat er is gebeurd. Voor de Nijmeegse lezers zal het een bijzonder boek zijn want het verhaal speelt deels in het Nijmegen van de jaren zestig van de vorige eeuw. Frieda kruipt onder je huid, haar verhaal laat je niet meer los. Wat een prachtig, ontroerend mooi boek!

Maak het mooi van Thomas Verbogt werd geschreven in samenwerking met gemeente Nijmegen. De Amerikaanse actrice en toneelschrijfster Mae West zei: 'Je leeft maar één keer, maar als je het goed doet, is één keer genoeg.' Thomas Verbogt, de hoofdpersoon in Maak het mooi, wil precies dat: zijn leven goed doen. Daarom begint hij er telkens opnieuw aan. Hij kan niet anders, met nieuwe inzichten en minder illusies, maar met steeds meer herinneringen. Met sommige ervan weet hij zich geen raad, zoals die aan de geliefde, voor wie hij zich zo verantwoordelijk voelde, maar die hij niet kon beschermen. Maak het mooi is een roman over het verlangen naar verbinding en over van betekenis zijn, maar natuurlijk vooral over hoe te leven, hoe dat goed te doen, hoe jezelf te begrijpen.

Dit boek van Marloes Morshuis is het boek bij het interactieve project De geest van het Besiendershuis dat nu van start is. Zes kinderen gaan onderzoeken of het echt spookt in het Besiendershuis. De Geest van het Besiendershuis is gemaakt voor kinderen tussen de 10 en 99 jaar. Je kunt het verhaal vinden op www.degeestvanhetbesiendershuis.nl. Op de website lees je het verhaal, komt het oude Besiendershuis tot leven, en help je de kinderen in het verhaal door puzzels en raadsels op te lossen.

 

 

 

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Epke | John Volkers | 9789026361012 € 21,99
Spin | Lars Kepler | 9789403107516 € 24,99
BANG | Lisa Loeb | 9789048865369 € 22,99
Surrender | Bono | 9789400510968 € 24,99
Puntgaaf | Kees Stip | 9789028223288 € 27,50
Kerstmis | Donna Hay | 9789000386321 € 32,99

Ebook van de Week

Van € 11,99 voor € 4,99
Actieperiode: 25 november t/m 1 december 2022

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Met tips en tricks om je financiën (nog beter) op orde te krijgen

PorteRenee - Money Planner

Renée Lamboo

€ 21,99
Heb je geen idee waar je geld iedere maand blijft? Boek je regelmatig spaargeld terug omdat je aan het eind van de maand geld tekort komt? Wil je een schuld aflossen? Kom je door stijgende prijzen steeds moeilijker rond? Deze money planner van personal finance platform PorteRenee verandert dat voor eens en altijd. Renée Lamboo, oprichter van PorteRenee, kan er zelf over meepraten: ze ging van 40.000 euro schuld naar tonnen aan vermogen. Het op papier zetten van haar inkomsten en uitgaven maakte hét grote verschil. In deze money planner trekt Renée alles uit de kast om jou te helpen je persoonlijke financiën (nog) beter op orde te krijgen. Stap voor stap, euro voor euro, kom je waar je wilt zijn. Dankzij het overzicht dat je creëert in deze planner en alle tips en tricks die erin staan, word je weer baas over je geld. En komt er meer rust in je hoofd. Bij de money planner hoort een motiverende en inspirerende podcast. Luister naar verhalen en tips en tricks van Renée en haar man Kasper. Zoek in Spotify, Google Podcasts of Apple Podcast naar de PorteRenee Money Planner Podcast voor een extra duwtje in de rug.

Boekennieuws

Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje wint de Boekenbon Literatuurprijs 2022

10-11-2022 Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje heeft de Boekenbon Literatuurprijs gewonnen. De jury onder leiding van Guy..

De zwijger van René van Stipriaan wint de Libris Geschiedenis Prijs 2022

30-10-2022 De zwijger van René van Stipriaan heeft de 15e Libris Geschiedenis Prijs gewonnen en het bijbehorende prijzengeld van 20.000 euro...

Auteur Ivan Wolffers overleden

7-10-2022 Vrijdagmorgen 7 oktober is Ivan Wolffers overleden. Omringd door zijn geliefden, weggegleden uit het leven dat hij tot zijn..
Lees verder
pro-mbooks2 : libris