Welkom

U bent van harte welkom in onze winkel en in ons leescafé. We zijn er op zondag van 12.00-17.00 uur, op maandag van 11.00-18.00 uur en op dinsdag tot en met zaterdag van 9.30-18.00 uur. Op donderdag is het koopavond tot 21.00 uur. U kunt bestellen via de site, telefonisch via 024-3020130 of via mail: [email protected] U kunt de boeken afhalen in de winkel of laten bezorgen. We bezorgen zoveel mogelijk op een duurzame manier via Velocity Fietskoeriers. Wij zouden het enorm waarderen als u ervoor kiest de boeken zoveel mogelijk af te halen. Verzenden boven de € 17,50 is voor u gratis, maar wij betalen wel verzend- en verpakkingskosten. Naast de kosten die we zo kunnen besparen is het ook het meest duurzame alternatief, dus we hopen u veel in de winkel te zien!
Tweedehands aanbieden kan ook, alleen op afspraak. U maakt hier een afspraak met onze inkopers. Een selectie van ons tweedehands aanbod vindt u hier.
We hopen u snel in de winkel te zien!

#kooplokaalookonline

 

Nieuwe buikbandjes

Op zoek naar iets moois, iets nieuws, iets ánders? Onze buikbandjes helpen je op weg! Bekijk hier alle buikbandjes 

De duiker

Mathijs Deen

€ 20,99

Ons Boek van de Maand Juni:
Prachtthriller van eigen bodem. Deen gebruikt zijn kennis van de wadden en hun bewoners en kneedt die tot een spannende roman van hoge kwaliteit. 4**** in VN-thrillergids

De verre voortijd

Sebastian Barry

€ 23,99

Gepensioneerd rechercheur wordt geconfronteerd met een misdrijf uit het verleden waarin hij zelf een rol heeft gespeeld. Aangrijpend, ontroerend, bij vlagen onweerstaanbaar grappig. Maar bovenal: superieure schrijfstijl. Lezen!

Kukuruznik

Saskia Goldschmidt

€ 24,99

Ingenieuze roman waarin het dramatische verhaal van de ouders van vertelster Noa wordt verweven met de heroïsche avonturen van vrouwelijke luchtvaartpioniers. Deze vrouwen leverden enorme prestaties, maar werden door hun mannelijke collega’s doodgezwegen. Deze roman is een ode aan hun moed.                       
In oktober zal Saskia Goldschmidt een lezing in onze winkel geven over dit boek, houd onze agenda in de gaten!

Onze agenda

15
jun
Presentatie 'Rugzwemmen' door Marc ter Horst Zilveren Griffel-winnaar Marc ter Horst is bekend om zijn non-fictieboeken voor kinderen. Zijn eerste jeugdroman 'Rugzwemmen' is een meeslepend en fris geschreven verhaal over een jonge tiener tegen.. Meer informatie
15
jun
Presentatie 'Vadervuur' door Jeroen de Jong Als vader ben je een groot voorbeeld voor je kind. Het wil met je spelen en moet op je kunnen bouwen. Maar hoe vul je je vaderrol in? Zoals je omgeving of je eigen vader? Of stap je buiten de kaders.. Meer informatie
16
jun
Presentatie 'Wat mama niet vertellen kon' door Marcel Maassen en Cyrilla van der Donk Stel je voor: je had een halve eeuw een innige band met je moeder, maar na haar overlijden kom je erachter dat je geen idee had wie zij werkelijk was – zelfs haar naam blijkt een mysterie. Het.. Meer informatie
17
jun
Meet & greet met Nick Toet: 'BBQ-en met Nick' Met meer dan 180.000 abonnees op zijn YouTubekanaal 'Eten met Nick' is de Haagse kok Nick Toet niet meer weg te denken van internet. Hij kan iedereen makkelijk leren koken. Weg met moeilijke.. Meer informatie
17
jun
Mark Tuitert over 'FLOW' Mark Tuitert is olympisch kampioen, succesvol ondernemer en bestsellerauteur van 'DRIVE'. In zijn nieuwe boek 'FLOW' laat hij zien hoe je met de stoïcijnse mindset de uitdagingen van het leven.. Meer informatie
18
jun
Katinka Polderman signeert 'Het beslisbos' Cabaretier Katinka Polderman maakt wekelijks beslisbomen voor de Volkskrant en sindsdien heeft ze al heel wat prangende lezersvragen beantwoord. In 'Het Beslisbos' zijn haar allerbeste infographics.. Meer informatie

Nijmegen boeken bij Dekker v.d. Vegt

De complete serie 'Nijmegen zo mooi als het was' is weer leverbaar. Voor iedereen die een deel gemist heeft of te laat was.
Aan de hand van ingekleurde en bewerkte foto's krijgen we een beeld van Nijmegen toen het nog zo mooi was als het was. Het nieuwe deel uit de serie is 'Het verleden is een vreemd land', met ingekleurde foto's uit de periode 1900-1940, aan de hand van herinneringen van gemeentearchivaris Herman Diederik van Schevichaven is nu verkrijgbaar!

 

 

Nijmegen, zo mooi als het was: Wat geweest is komt nooit weerom. Aan de hand van ingekleurde en bewerkte foto's krijgen we een beeld van Nijmegen tussen de jaren 1950 en 1960.

 

 

Nijmegen, zo mooi als het was: In weemoed kun je niet wonen. Aan de hand van ingekleurde en bewerkte foto's krijgen we een beeld van Nijmegen toen het nog zo mooi was als het was. En ook een beetje zoals het geworden is.

Kind & Jeugd

Een speciale selectie van themapagina's voor kinderen en jongvolwassenen

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
De gast | Emma Cline | 9789048856299 € 23,99
De Hemel | Ilja Gort | 9789083284910 € 17,50
Bloedmaan | Jo Nesbo | 9789403108810 € 24,99
Catch | Elvin Post | 9789026166266 € 16,99

Ebook van de Week

Van € 9,99 voor € 4,99
Actieperiode: 9 t/m 15 juni

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

De wilde planten van Nederland

Flora Batava 1800-1934

Esther van Gelder ; Norbert Peeters

€ 79,00
Toen uitgever Jan Christiaan Sepp in 1800 van start ging met een geïllustreerd overzichtswerk van alle Nederlandse planten, kon hij nooit vermoeden dat het laatste deel pas in 1934 zou verschijnen. Uiteindelijk besloeg de Flora Batava 461 afleveringen, verdeeld over 28 boeken: een titanenwerk waar een uitgebreide kring van amateurbotanici, hoogleraren en kunstenaars aan heeft bijgedragen. Dat resulteerde in de tot dan toe meest complete inventaris van de wilde flora van het land. Een verzamelwerk dat bovendien prachtig de grote veranderingen in het Nederlandse landschap, de wetenschap en de waardering van de nationale natuur illustreert. Deze unieke heruitgave in één band bevat een bundeling van alle 2240 platen met daarop meer dan 2630 naar het leven geschilderde planten, paddenstoelen, korstmossen en wieren. Daaruit zijn bovendien honderd iconische soorten gekozen, die op ware grootte en met de oorspronkelijke tekst worden uitgelicht en voorzien van een nieuw verhaal geschreven door een netwerk aan hedendaagse kenners en bewonderaars van planten. Samen met de uitgebreide inleiding en het soortenregister geeft deze nieuwe Flora Batava een bont beeld van onze plantenwereld en het bijzondere dat zij herbergt. Dit boek verschijnt onder de hoofdredactie van Esther van Gelder en Norbert Peeters, met bijdragen van meer dan zestig experts.

Boekennieuws

Dit zijn de winnaars van de Nederlandse Thrillerprijzen

25-5-2023 Tijdens de Avond van het Spannende Boek werden de Nederlandse thrillerprijzen uitgereikt: de Hebban Thrillerprijs, de Gouden Strop..

De jury van de Libris Literatuur Prijs 2024 is bekend

24-5-2023 De vakjury van de Libris Literatuur Prijs 2024 is vandaag bekend gemaakt. De jury bestaat uit: Kim Putters, voorzitter..

De VN-Thriller van het Jaar is 'Vlijmscherpe tranen' van S.A. Cosby

22-5-2023 Van de honderden nieuwe thrillers in de VN Detective- en Thrillergids kregen er acht vijf sterren. Daaruit koos de jury de..
Lees verder
pro-mbooks3 : libris