februari

Mischa Blok over 'Mama Lee, een emotionele zoektocht naar mijn moeder, naar de waarheid en naar onvoorwaardelijke liefde'

zaterdag 4 februari 2023

Op zaterdag 4 februari ontvangen wij radiopresentator en journalist Mischa Blok. Zij schreef een ontroerend boek over de zoektocht naar haar biologische moeder in Zuid-Korea: 'Mama Lee, een emotionele zoektocht naar mijn moeder, naar de waarheid en naar onvoorwaardelijke liefde'. Mischa zal haar verhaal vertellen, voorlezen en er is ruimte voor vragen uit de zaal. Na afloop zal zij signeren. De lezing begint om 16.00 uur en de toegang is gratis. Graag aanmelden via [email protected] of 024-3020130.

Meer informatie

Jan van Mersbergen over 'Carnaval, een levensverhaal'

zaterdag 11 februari 2023

'Vertel niet wat het is, maar wat het betekent'. Jan van Mersbergen schreef een persoonlijke biografie over het volksfeest Carnaval: 'Carnaval, een levensverhaal'. Over dit boek wordt hij geïnterviewd door Hanneke Hendrix op zaterdag 11 februari. Na afloop is er tijd voor een persoonlijke ontmoeting en zal Jan van Mersbergen signeren. Het interview begint om 16.00 uur. Graag aanmelden via [email protected] of 024-3020130.

Meer informatie

De Avond van de Debutanten

woensdag 15 februari 2023

In samenwerking met de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid organiseren we op woensdag 15 februari 'De Avond van de Debutanten'. Vier auteurs gaan in gesprek over hun boek en wat het betekent om te debuteren met een roman. Zij worden geïnterviewd door Jordi Lammers. De debutanten van dit jaar zijn Frouke Arns, Gijs Wilbrink, Jante Wortel en Forugh Karimi. Kaarten voor deze avond kosten voor leden van de bieb en studenten € 8,- en voor overige bezoekers € 10,50. Kaarten zijn te koop bij onze kassa, in de bibliotheek en via de site van de bieb.
De avond begint om 20.00 uur, de deur opent om 19.30 uur. Einde ca. 22.00 uur.

 

 

Meer informatie

Dolly Verhoeven, Johan Oosterman en Joost Rosendaal over 'Het verhaal van Gelderland'

donderdag 16 februari 2023

Eind vorig jaar verscheen 'Het verhaal van Gelderland': de rijke geschiedenis van Gelderland in een vierdelig, compleet en prachtig geïllustreerd overzicht. Elk boek bestrijkt een eigen tijdvak en is rijk geïllustreerd met honderden afbeeldingen, waaronder tientallen nieuwe kaarten en tekeningen. Onder eindredactie van Dolly Verhoeven werkten meer dan 30 auteurs en redactieleden mee aan het boek. Wij ontvangen drie van de auteurs: Dolly Verhoeven. Johan Oosterman en Joost Rosendaal, op donderdagavond 16 februari. Zij zullen elk een deel van de geschiedenis belichten en daarover vertellen. De lezing begint om 19.00 uur. Graag aanmelden via 024-3020130 of [email protected].

Meer informatie

Alex Boogers over 'Wij zijn van diamant'

zaterdag 18 februari 2023

Op 8 februari verschijnt de nieuwe roman van Alex Boogers, 'Wij zijn van diamant'. Over dit boek komt hij op zaterdag 18 februari in onze winkel vertellen. Hij wordt geïnterviewd en zal vragen uit de zaal beantwoorden. Na afloop is er gelegenheid voor een persoonlijke ontmoeting en zal Alex Boogers signeren. Het interview begint om 16.00 uur en de toegang is gratis. Graag aanmelden via [email protected] of 024-3020130.

Meer informatie

Klaas Gubbels signeert 'Het ongelijke van hetzelfde'

zaterdag 25 februari 2023

De koffiekannen, stoelen, tafels, flessen en schaakborden van de Nederlandse kunstenaar Klaas Gubbels zijn iconisch. Naar aanleiding van zijn achtentachtigste verjaardag verscheen onlangs de monografie 'Het ongelijke van hetzelfde'. Het is een overzicht van zowel zijn werken op papier, schilderijen, als ook sculpturen, assemblages en objets trouvés. Klaas Gubbels is op zaterdag 25 februari tussen 14.00-16.00 uur in onze winkel om dit prachtige overzichtswerk te signeren. U bent van harte welkom, aanmelden is niet nodig.

Meer informatie

maart

Presentatie 'Bram fietst' door Bram Witvliet

donderdag 2 maart 2023

Nijmegenaar Bram Witvliet fietste in 12 jaar langs alle plaatsen in Nederland. Hij fotografeerde onderweg alle plaatsnaambordjes en haalde geld op voor goede doelen die zich inzetten voor natuur en milieu. 250 fietstochten door Nederland langs meer dan 3000 plaatsen, hebben talloze indrukken achtergelaten. Het boek 'Bram fietst' is  het verslag van zijn ervaringen en gedachten over Nederland, ons landschap, de klimaatcrisis en de plaats van de fiets in zijn leven. Bram presenteert zijn boek op donderdag 2 maart. De presentatie begint om 19.00 uur, na afloop is er gelegenheid om het boek onder het genot van een drankje te laten signeren. Graag aanmelden via 024-3020130 of [email protected].

Meer informatie

Lezing Jutta Chorus over 'Alma's dochters'

zaterdag 4 maart 2023

Jutta Chorus (1967) is schrijver en journalist voor NRC. Ze schreef met 'Alma's dochters' een meeslepende familiegeschiedenis over vijf vrouwen uit één familie. Zij is op zaterdag 4 maart bij ons te gast om te vertellen over dit boek. Na afloop zal ze signeren. De lezing begint om 16.00 uur en de toegang is gratis. Graag aanmelden via [email protected] of 024-3020130.

Meer informatie