Welkom op onze website

WELKOM TERUG IN DE WINKEL!

We zijn blij met de versoepelingen, want dat betekent dat we op een veilige en verantwoorde manier weer open kunnen, zonder afspraak. Onze openingstijden zijn weer als vanouds: maandag van 11.00-18.00 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 9.30-18.00 uur, zondag van 12.00-17.00 uur en donderdagavond koopavond tot 20.00 uur. Er mogen maximaal 44 mensen tegelijk in de winkel zijn, dus we gaan weer met winkelmandjes werken. Ook de overige maatregelen blijven van kracht: mondkapje verplicht, houd 1,5 meter afstand, betaal zoveel mogelijk contactloos en kom, indien mogelijk, alleen. En als u corona-gerelateerde klachten heeft zien we u liever nog even niet in de winkel. Er wordt weer voorzichtig tweedehands ingekocht. Dat gaat, na overleg met onze inkoper Daan Sprokkereef, nog wel alleen afspraak.We hebben er begrip voor als het nog niet goed voelt om de stad in te komen, dus onze medewerkers of fietskoeriers komen desgewenst nog steeds uw bestelling thuisbezorgen. U bestelt uw boeken via deze site of telefonisch via 024-3020130. Maar...we vinden het het allerfijnst om u weer 'gewoon' in de winkel te zien. Blijf gezond en hopelijk tot ziens!

Namens alle medewerkers van Dekker v.d. Vegt,
Monique, Wieke en Astrid, directie

 

 

Nieuwe buikbandjes

Op zoek naar iets moois, iets nieuws, iets ánders? Onze buikbandjes helpen je op weg! Bekijk hier alle buikbandjes 

Willem die Madoc maakte

Nico Dros

€ 27,50

Een Vlaamse mediëvist verwerft een aantal middeleeuwse manuscripten, waaronder een Middelnederlands verzamelhandschrift, met daarin verborgen een geheim kortschrift. Waarschijnlijk betreft het teksten van Willem, de vermoedelijke auteur 'Van de Vos Reinaerde'. De eerste regel 'Van de Vos': Willam die Madocke maecte                         Daer hi dicken omme waecte.... heeft sindsdien ook de historisch letterkundigen uit hun slaap gehouden. Wie of wat was toch Madoc? De mediëvist wordt zo gegrepen door het geheimschrift dat hij langs de weg van de verbeelding het onbekende Boek van Madoc droomt: het boek over een samenleving zonder standen, zonder feodale of kerkelijke dwang. Na al die eeuwen kunnen we zeggen: het is Nico Dros die Madoc maakte!

De donkerste nacht

Laurent Petitmangin

€ 20,99

De verlammende schaamte die de vader voelt voor zijn radicaliserende zoon is zo goed te begrijpen maar tegelijkertijd wil je hem toeschreeuwen: Doe iets, nu! Deze roman is aangrijpend en zal me nog lang bijblijven.

Onze agenda

Nijmegen boeken en puzzels bij Dekker v.d. Vegt

 Voor Joden verboden, een indrukwekkend boek over de Joodse gemeenschap in Nijmegen tijdens de Tweede Wereldoorlog

Mijn favoriete gebouw in Nijmegen. 145 bekende en minder bekende Nijmegenaren gaven antwoord op de vraag 'Wat is je favoriete gebouw in Nijmegen?'. Dit leidde tot een prachtig boek met unieke verhalen en mooie foto's van verwachte en onverwachte plekken. Het boek kost € 20,- en is helaas even niet leverbaar. Het wordt herdrukt en we verwachten het rond half mei weer in de winkel. 

 

Wandelen in het Rijk van Nijmegen: 15 Rondwandelingen van 15 kilometer rondom Nijmegen!

 

Helaas zijn alle Nijmegen puzzels helemaal uitverkocht. Houd de website in de gaten voor meer informatie over nieuwe edities!

pro-mbookslibr2 : libris