Welkom

U bent van harte welkom in onze winkel en in ons leescafé. We zijn er op zondag van 12.00-17.00 uur, op maandag van 11.00-18.00 uur en op dinsdag tot en met zaterdag van 9.30-18.00 uur. Op donderdag is het koopavond tot 21.00 uur. U kunt bestellen via de site, telefonisch via 024-3020130 of via mail: [email protected]. U kunt de boeken afhalen in de winkel of laten bezorgen. We bezorgen zoveel mogelijk op een duurzame manier via Velocity Fietskoeriers. Wij zouden het enorm waarderen als u ervoor kiest de boeken zoveel mogelijk af te halen. Verzenden boven de € 17,50 is voor u gratis, maar wij betalen wel verzend- en verpakkingskosten. Naast de kosten die we zo kunnen besparen is het ook het meest duurzame alternatief, dus we hopen u veel in de winkel te zien!
Tweedehands aanbieden kan ook, alleen op afspraak. U maakt hier een afspraak met onze inkopers. Een selectie van ons tweedehands aanbod vindt u hier.
We hopen u snel in de winkel te zien!

#kooplokaalookonline

 

Nieuwe buikbandjes

Op zoek naar iets moois, iets nieuws, iets ánders? Onze buikbandjes helpen je op weg! Bekijk hier alle buikbandjes 

Nirwana

Tommy Wieringa

€ 29,99

Hugo Adema was een bekend kunstenaar, nadat zijn vriendin hem verlaten heeft, vervalt hij in apathie: hij is opgebrand. Tommy Wieringa gebruikt in 'Nirwana' consequent de metafoor van het vuur als rode draad, de aarde raakt ook uitgeput, opgebrand. Voor een grote expositie weet Hugo zich nog aan een nieuwe serie schilderingen te zetten. Hij graaft diep in zijn familie, onderzoekt vooral zijn dominante grootvader Willem Adema, machtig scheepsbouwer maar met een dubieus oorlogsverleden. 'Nirwana' is groots opgezet, over verschroeide aarde, Blut und Boden, uitdroging en uitdoving, maar met als tegenvuur toch een aantal liefdevolle familie-portretten, te lezen als kleine romans in deze grote roman. 'Warm' aanbevolen.

De verboden duinen

Marjolein Visser

€ 15,99

Een hartverwarmend en ontroerend mooi verhaal over een bijzonder intense vriendschap die niet mag mislukken. Het grootse inlevingsvermogen van Visser en de prachtige zinnen maken van ‘De verboden duinen’ een boek om in je hart te sluiten. Marjolein is zondagmiddag 8 oktober bij ons te gast om de 'Nijmeegse presentatie' van haar boek te vieren tijdens de Kinderboekenweek. Aanmelden is nu mogelijk!

 

Kukuruznik

Saskia Goldschmidt

€ 24,99

Ingenieuze roman waarin het dramatische verhaal van de ouders van vertelster Noa wordt verweven met de heroïsche avonturen van vrouwelijke luchtvaartpioniers. Deze vrouwen leverden enorme prestaties, maar werden door hun mannelijke collega’s doodgezwegen. Deze roman is een ode aan hun moed.                       
Donderdagavond 19 oktober zal Saskia Goldschmidt een lezing in onze winkel geven over dit boek, aanmelden is nu mogelijk!

Onze agenda

05
okt
Gouden Griffel Winnaar Edward van de Vendel signeert Edward van de Vendel heeft dit jaar de Gouden Griffel gewonnen voor het mooiste kinderboek. Zijn boek 'Misjka' werd bekroond met zowel een Gouden Griffel voor het mooiste boek, als een Zilveren.. Meer informatie
05
okt
Philip Dröge over 'De Tawl', een vergeten stukje geschiedenis van de Nederlandse taal Drie eeuwen lang spraken overal in de staten New York en New Jersey mensen de Tawl, de Amerikaanse versie van het Nederlands. In 'De Tawl' gaat historicus Philip Dröge al fietsend over Amerikaanse.. Meer informatie
07
okt
Kinderboekenweek: Workshop van Yvonne Jagtenberg Dit jaar vieren we van 4 tot en met 15 oktober weer de Kinderboekenweek! Het thema van de Kinderboekenweek is: ‘Bij mij thuis’. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel.. Meer informatie
08
okt
Marjolein Visser presenteert 'De verboden duinen' Na haar roman 'Restmens' heeft de Nijmeegse Marjolein Visser nu een kinderboek geschreven: 'De verboden duinen'. 'De verboden duinen' gaat over Briljante Plannen, schuilen in de duinen en een.. Meer informatie
12
okt
Janske Hombergen presenteert 'Naar buiten' Onze ontmoetingen met de natuur, die diep in ons bewustzijn zijn gegroefd, delen we met elkaar. Iedereen heeft zich weleens aan een brandnetel geprikt, een merel horen fluiten of een koolwitje zien.. Meer informatie
14
okt
Sholeh Rezazadeh over 'Ik ken een berg die op me wacht' Sholeh Rezazadeh is een Iraans - Nederlandse schrijver. Zij brak door met haar debuutroman 'De hemel is altijd paars' waar ze in 2021 de Bronzen Uil Lezersprijs voor het beste debuut won.  In.. Meer informatie

Nijmegen boeken bij Dekker v.d. Vegt

Aan de hand van ingekleurde en bewerkte foto's krijgen we een beeld van Nijmegen toen het nog zo mooi was als het was. 'Het verleden is een vreemd land', met ingekleurde foto's uit de periode 1900-1940, aan de hand van herinneringen van gemeentearchivaris Herman Diederik van Schevichaven is nu verkrijgbaar!

 

 

Deze bundel is een ode aan Nijmegen en bevat korte verhalen over de stad en haar inwoners. Dirk Lotgerink schrijft over alles wat hij meemaakt. Vaak is hij op pad met Panza, zijn Mexicaanse hond. Samen beleeft het duo de avonturen die de basis vormen voor Kronieken van Nimwegen.

Nijmegen, zo mooi als het was: Wat geweest is komt nooit weerom. Aan de hand van ingekleurde en bewerkte foto's krijgen we een beeld van Nijmegen tussen de jaren 1950 en 1960.

 

 

Nijmegen, zo mooi als het was: In weemoed kun je niet wonen. Aan de hand van ingekleurde en bewerkte foto's krijgen we een beeld van Nijmegen toen het nog zo mooi was als het was. En ook een beetje zoals het geworden is.

Kind & Jeugd

Een speciale selectie van themapagina's voor kinderen en jongvolwassenen

.

Nieuwe boeken

Meer nieuwe boeken
Thuis | Mark Janssen | 9789047715955 € 17,99
Murdle | G.T. Karber | 9789401492683 € 16,99
Holly | Stephen King | 9789022599839 € 24,99
De 20 | Sam Holland | 9789402712896 € 22,99

Ebook van de Week

Van € 9,99 voor € 4,99
Actieperiode: 29 september t/m 5 oktober

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Winnaar Hebban Debuutprijs

De moeders van Mahipar

Forugh Karimi

€ 23,99
Ramín Sam Manzel (34) is radioloog. Als hij op vrijdag 6 januari 2017 terugkomt van zijn avond dienst treft hij zijn vrouw Sarah aan in een plas bloed bij hun appartement. Ze is neergestoken en de verdachte is voortvluchtig... Ramín is als klein jongetje met zijn moeder Lolo als vluchteling naar Nederland gekomen en Lolo houdt tot in het graf zijn afkomst angstvallig voor hem verborgen. Mondjesmaat komt Ramín te weten wie hij is en vanwaar hij komt – maar pas als zijn grote liefde Saráh Lolo’s dagboeken voor hem vertaalt, valt alles op z’n plek. Stukje bij beetje wordt ook duidelijk wie de dader is en dan komt alles in een heftige, maar ook ontroerende stroomversnelling. De hoofdpersonages Ramín, Lolo en Saráh vertellen de lezer een meerdere generaties omspannende, zeer bewogen familiegeschiedenis, maar bovenal is De moeders van Mahipar een ode aan de sterke vrouw.

Boekennieuws

Winnaar Gouden Griffel en Gouden Penseel 2023 bekend

28-9-2023 Misjka' van Edward van de Vendel en Anoush Elman is bekroond met de Gouden Griffel 2023. De auteurs werden vandaag met dit nieuws..

De beste boeken voor jongeren Nederlandstalig en vertaald 2023 zijn bekend

15-9-2023 De winnaars van het Beste Boek voor Jongeren 2023 zijn op vrijdag 15 september bekendgemaakt op BoekTok Live, het..

Forugh Karimi wint met De moeders van Mahipar de achtste editie van de Hebban Debuutprijs

1-9-2023 Forugh Karimi heeft de Hebban Debuutprijs 2023 ontvangen voor ‘De moeders van Mahipar’.
Lees verder
pro-mbooks2 : libris