Welkom bij de Kennemer Boekhandel

dé literaire buurtboekhandel van Kennemerland

Openingstijden

ma 12:00-17:00 uur
di 09:00-17:00 uur
wo 09:00-17:00 uur
do 09:00-17:00 uur
vr 09:00-17:00 uur
za 09:00-17:00 uur
zo gesloten 

Adres Kennemer Boekhandel

Kleverparkweg 3
2023 CA Haarlem
(023) 5251944 
[email protected]

Kennemer Nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe boeken en activiteiten die we organiseren!

 

Noodlanding bij Haarlem

Een zeer opmerkelijke aankoop van een fotalbum van een Duitse officier, ingedeeld bij het luchtafweergeschut rond Schiphol, zorgde ervoor dat de schrijvers alle feiten en wetenswaardigheden rond de noodlanding van een Wellington bij Haarlem nog eens op een rijtje gingen zetten. Daarbij kwamen er zulke opmerkelijke dingen aan het licht dat zij besloten daar een apart boek over te schrijven. Interessant was ook het achterhalen van de bron van de fotos die er toentertijd door de diverse fotografen genomen waren en afgedrukt in kranten en tijdschriften, maar gaandeweg de tijd steeds een andere bron kregen. Ook dit raadsel werd opgelost. Job Cohen, Haarlemmer van geboorte, schreef het voorwoord. “Met het onderzoek zijn zij jarenlang bezig geweest, verenigd in de HRCSWW, het Historical Research Center Second World War.


De Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945 is blij een vergeten voorval weer onder de aandacht te brengen van de Haarlemmers, omdat niets meer aan de plaats van het ongeval herinnerd, nog terug te vinden is. Zo hebben ze een stukje geschiedenis aan de vergetelheid kunnen ontrekken.

Bestellen: [email protected] / 023-5251944.

Wij zijn weer open!

Boekhandels zijn weer open en daar zijn we heel blij mee! Wel zijn mondkapjes verplicht, sluiten we om 17:00 uur, zorgen we voor ventilatie en dat het niet te druk is in de winkel; het kan daardoor zijn dat u even buiten moet wachten.

Natuurlijk blijven we ook bezorgen voor wie dat prettiger vindt. U kunt uw bezorgbestelling naar ons mailen ([email protected]), door bellen (023-5251944) of via internet plaatsen. Dat geldt natuurlijk ook voor het reserveren en afhalen van boeken.

Boek van het jaar 2021

2021 was een prachtig boekenjaar, voor jong en oud. In deze lijst nemen onze medewerkers de beste boeken van het afgelopen jaar met u door. Uiteraard kunt u alle onderstaande boeken via de website of mail bestellen.

Boek van het jaar van Vincent

Het pijnstillerimperium

Patrick Radden Keefe

€ 34,99

"Mijn boek van 2021 is een intrigerend en verbijsterend verhaal over macht, geld, connecties en ego’s: ‘Het pijnstillersimperium’ van Patrick Radden Keefe. Hij vertelt in deze briljant geschreven pageturner het verhaal van de Amerikaanse familie Sackler. In twee generaties klom ze op van arme immigranten tot puissant rijke filantropen. Wat ze goed verborgen hield, was dat ze zo rijk werd door opiaten te vermarketen als zijnde niet-verslavend. De rechtszaken hierover lopen nog en zijn geregeld in het nieuws. Fascinerend! Als je aan dit boek begint, kun je niet meer stoppen."

Boek van het jaar van Franka

De toch niet zo eenzame tocht van Torre

Annekarijn Overduin

€ 24,50

"Torres oom is een maffe vent die in zijn eentje in de bergen woont, omringt door vallen en camera’s om het bestaan van mythische schepsels te bewijzen. Torre is dan ook niet blij als hij tijdelijk bij hem moet gaan wonen, tot het leven in de bergen nog veel spannender blijkt dan al zijn videospelletjes bij elkaar... Vol actie, humor en aardmannetjes, een prachtig vormgegeven boek om zelf te lezen vanaf 9 jaar, maar nog veel leuker om voor te lezen aan het hele gezin"

Boek van het jaar van Anneke

Het verhaal van William

Elizabeth Strout

€ 22,99

"Lucy Barton gaat met haar ex-man op zoek naar het verleden van zijn moeder en zijn pas ontdekte halfzus. Voor Lucy aanleiding om haar relatie met William, met haar dochters en haar tweede, pas overleden echtgenoot onder de loep te nemen. Ook zichzelf bekijkt ze kritisch. Ze had zichzelf altijd als onzichtbaar beschouwd, maar was dat eigenlijk wel zo? Elizabeth Strout schrijft bedrieglijk terloops, wijs, grappig en ontroerend, met groot inzicht in menselijke verhoudingen. Mijn boek van het jaar. Dat ik niet eerder iets van Strout heb gelezen is achteraf onbegrijpelijk."

Boek van het jaar van Sem Anne

Regeneratie

Eva Coolen

€ 24,99

"Soms lees je gewoonweg een boek waar je volledig in verdwaald. 'Regeneratie' is zo'n meesterwerkje, een authentiek en geestig geschreven titel over twee tienermeiden op vlucht. Hoe meer de personages verdwalen, hoe meer je als lezer bij ze wil blijven en ze mee wil gaan. Het boek wordt verkocht als een soort roadmovie, maar doet zichzelf hiermee tekort. Het is een hartverscheurend portret van twee jonge meisjes die opgro in armoede en de schaamte maar niet van zich afgeschud krijgen."

Boek van het jaar van Henneke

Dit soort kleinigheden

Claire Keegan

€ 17,50

"Een verhaal over een gewone Ierse houthandelaar, die een goede baas probeert te zijn, een goede vader, een goed mens. Rond Kerstmis ontdekt hij een meisje opgesloten in een kolenhok bij het nonnenklooster. Ondanks waarschuwingen zich er niet mee te bemoeien, laat het meisje hem niet los. Hij doet toch iets, ook al laat zich raden dat dit het begin zal zijn van moeilijkheden binnen de gemeenschap, moeilijkheden voor zijn vrouw en vijf dochters. Een prachtig klein verhaal over grootse dingen."

Boek van het jaar van Mieke

Shuggie Bain

Douglas Stuart

€ 22,99

"Wat mij trof in dit boek is onvoorwaardelijke liefde die kinderen kunnen voelen voor hun beschadigde ouders. Shuggie groeit op in een armoedige buurt rond Glasgow. Zijn moeder Agnes is alles voor hem, de vader heeft het gezin verlaten. Agnes houdt de schijn op door er altijd goed uit te zien. Toch zoekt ze steeds troost in drank. Het is voor de gevoelige Shuggie moeilijk om zich op straat en school te handhaven. Toch probeert hij zijn moeder op alle mogelijke manieren te helpen. Maar helaas de drank overwint en Shuggie blijft alleen achter."

Boek van het jaar van Casper

Papyrus

Irene Vallejo

€ 29,99

"Een wervelende geschiedenis van het boek, van de Klassieke Oudheid tot nu. Vallejo heeft vele eeuwen aan kennis en boekenliefde samengesmeed tot één meeslepend geheel. Als lezer krijg je niet alleen de ene na de andere interessante wetenswaardigheid mee, ook heeft de schrijfster op ingenieuze wijze haar eigen leven door het verhaal heen geweven. Dat houdt het persoonlijk en herkenbaar. Lang waren boeken alleen voor de elite weggelegd, nu kunnen wij allemaal van een boek als Papyrus genieten. Een bemoedigende gedachte!"

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Sloop | Anna Enquist | 9789029545136 € 22,50
Mary | Anne Eekhout | 9789403153315 € 24,99
Nooit | Ken Follett | 9789022593790 € 29,99
A.D. | Gustaaf Peek | 9789021428444 € 23,99

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 14 t/m 20 januari 2022

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

De nieuwe dichtbundel van Marieke Lucas Rijneveld, verschijnt 20 januari. Reserveer nu!

Komijnsplitsers

Marieke Lucas Rijneveld

€ 19,99
Met zijn nieuwe dichtbundel ‘Komijnsplitsers’ zet Marieke Lucas Rijneveld opnieuw een grote stap in zijn dichterschap. In acht afdelingen onderzoekt Rijneveld wat het betekent om te wonen: in een huis, in jezelf en in verhoudingen tot anderen. Wie of wat heb je nodig om een compleet mens te zijn? In een van de gedichten wordt verhaald over het verlangen één ruimte te zijn; iemand zoekt een brandtrap uit deze dag, trekt in plaats van een grijs vest een jongen aan. De vrees om iemand te worden die de ander niet kan hebben – ‘om de verkeerde mens om je beenderen te vormen’ – vormt het grootste gevaar voor het maar al te herkenbare en hoopvolle verlangen naar groei. In een taal die naar adem hapt en het zweet van het voorhoofd veegt, staat ‘Komijnsplitsers’ als een huis. In 2020 won Marieke Lucas Rijneveld de International Booker Prize voor ‘De avond is ongemak’.

Boekennieuws

Winnaar van de Mooiste Boekomslag 2021 is Noem geen namen geïllustreerd door Mark Janssen en ontworpen door Nanja Toebak

13-1-2022 Met ruim 20 procent van de stemmen heeft Noem geen namen van Astrid Sy de verkiezing van het Mooiste Boekomslag van 2021 gewonnen...

Ik ga leven van Lale Gül wint NS Publieksprijs 2021

17-11-2021 Ik ga leven van Lale Gül heeft de NS Publieksprijs 2021 gewonnen en is daarmee het Boek van het Jaar 2021. De winnaar werd zojuist..

Nominaties NS Publieksprijs bekend

20-10-2021 De genomineerden voor de NS Publieksprijs 2021 zijn bekend. Stem op jouw favoriete Boek van het Jaar en maak kans op een jaar lang..
Lees verder
pro-mbooks2 : libris