Tijgerlezen

Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. Tijgerlezenboeken leggen daarom nadruk op humor en spanning. Ze bieden variatie in moeilijkheidsgraad en zijn geschikt om voor te lezen en zelf te lezen.

Uit onderzoek blijkt telkens weer dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze willen lezen. Vanuit deze gedachte is de serie Tijgerlezen ontwikkeld voor lezers van 5 tot 9 jaar.

De boeken in deze serie voldoen aan de belangrijkste criteria van kinderen: ze zijn spannend of grappig, en hebben altijd veel illustraties in kleur. Tijgerlezenboeken zijn niet ingedeeld volgens technische leesniveau’s, maar kinderen kiezen zelf het boek waar ze aan toe zijn. Het plezier van lezen begint als je regelmatig voorgelezen wordt. Daarom zijn alle boeken in de serie geschikt om voor te lezen én zelf te lezen.

  • Voor de écht beginnende lezer zijn er Tijgerlezen-prentenboeken met weinig tekst per bladzijde, om voor te lezen en samen te lezen.
  • Voor als je net kunt lezen zijn er leesboeken met weinig tekst en eenvoudige zinnen, die ook fijn zijn om voor te lezen.
  • Voor wie al een beetje geoefend heeft, zijn er échte leesboeken met langere verhalen.

Kijk op Naar school met Querido voor leuke opdrachten bij de boeken in deze serie. Geschikt voor op school én voor thuis!

  • Boeken in de serie

Hostname: pro-mbooks3