Zaterdag 10 juni 15.00-16.00 uur: Feestelijke boek- presentatie Elte Rauch

U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke presentatie van de nieuwe parel voor de Cossee-aan-zee-kast in boekhandel ’t Spui: Een vrouw met mooie borsten. Het dagboek van Veere Wachter van Elte Rauch.

Elte zal geïnterviewd worden door onze eigen Marten.

U bent welkom bij ons op zaterdag 10 juni a.s. 15.00 – 16.00 uur, inloop vanaf 14.45 uur. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan via [email protected] of telefonisch: 0118 - 855188.

Over de auteur
Elte Rauch is schrijver en oprichter van uitgeverij HetMoet. Ze groeide op in Zeeuws-Vlaanderen en vertrok op haar achttiende naar Engeland, waar ze haar master filosofie en sociale wetenschappen behaalde aan de University of Bristol. Tegenwoordig woont ze afwisselend in Nederland en Engeland.

Over het boek
Veere Wachter is een vrouw van bijna veertig en woont samen met haar man in Amsterdam. Het lijkt op een normaal bestaan, totdat ze in de ban raakt van Janna, een sprankelende, jonge zangeres. De obsessie voor Janna wordt intenser nadat Veere met een levensbedreigende diagnose geconfronteerd wordt. Haar bruisende leven wordt hiermee onverwacht tot halt geroepen en dwingt haar tot het opnieuw onderzoeken van haar ambities, haar vrouwelijkheid en haar erotiek. Veere valt terug op dagboekschrijven en onderzoekt daarin de absurditeit van het alledaagse, de vormen die relaties kunnen aannemen en de ambiguïteit van ziek-zijn. Dit volstrekt eigenzinnige debuut beschrijft een uniek en toch universeel mensenleven: Veere is zoekend, maar niet ongelukkig; gedreven, maar niet succesvol; ze is niet alleen, maar ondervindt, zoals velen, momenten van hevige eenzaamheid. Een vrouw met mooie borsten is een verslag vol literaire, geestelijke en lichamelijke fixaties, wisselende stemmingen en levensechte personages. Bovenal is het een zoektocht naar de balans tussen doen wat er van je wordt verwacht en datgene waar je in de nachtelijke uren heimelijk naar verlangt.

Tot zaterdag 10 juni?

Storytiles Vlissingen, stoere stad aan zee: exclusief bij ons verkrijgbaar!

Ja! Ze zijn weer op voorraad!! Blij en trots zijn we op de enige echte Storytile van Vlissingen!

Vanaf nu zijn de tegeltjes in Medium (13x13cm) en Small (10x10cm) weer voor iedereen te koop, exclusief in onze winkel.
Inmiddels ligt ook de miniversie (6x6cm), die als magneet gebruikt kan worden, in de kast.

De tegeltjes zijn speciaal door en voor ons ontworpen door de makers van het Amsterdamse merk Storytiles, de tegels met een verhaal, made in Holland! Er bestonden al een aantal stedentegels en ook van wat Waddeneilanden, maar Vlissingen bestond nog niet en nu de stad zo in opbouw is vonden we het hoog tijd dat deze er kwam. De titel van de tegel is ‘Vlissingen, stoere stad aan zee!’. De iconen die erop afgebeeld staan geven dat ook mooi weer vinden wij. De wethouder Sal Cracau nam een eerste exemplaar in ontvangst en hield daarbij een mooie toespraak.

Prijzen:
Medium StoryTile: € 45,00
Small StoryTile: € 27,50
Mini StoryTile: € 12,95

P.S. De tegels kunnen worden opgehangen, ingemetseld of neergezet. We hebben er ook speciale houdertjes voor, zowel die van hout als de nieuwe 'Golden holdies'.

 

Activiteiten in 't Spui

10
jun
Zaterdag 10 juni 15.00-16.00 uur: Feestelijk boekpresentatie Elte Rauch U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke presentatie van de nieuwe parel voor de Cossee-aan-zee-kast in boekhandel ’t Spui: Een vrouw met mooie borsten. Het dagboek van Veere Wachter van.. Meer informatie

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 9,99 voor € 4,99
Actieperiode: 9 t/m 15 juni

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Kind & Jeugd

Een speciale selectie van themapagina's voor kinderen en jongvolwassenen

white text

De wilde planten van Nederland

Flora Batava 1800-1934

Esther van Gelder ; Norbert Peeters

€ 79,00
Toen uitgever Jan Christiaan Sepp in 1800 van start ging met een geïllustreerd overzichtswerk van alle Nederlandse planten, kon hij nooit vermoeden dat het laatste deel pas in 1934 zou verschijnen. Uiteindelijk besloeg de Flora Batava 461 afleveringen, verdeeld over 28 boeken: een titanenwerk waar een uitgebreide kring van amateurbotanici, hoogleraren en kunstenaars aan heeft bijgedragen. Dat resulteerde in de tot dan toe meest complete inventaris van de wilde flora van het land. Een verzamelwerk dat bovendien prachtig de grote veranderingen in het Nederlandse landschap, de wetenschap en de waardering van de nationale natuur illustreert. Deze unieke heruitgave in één band bevat een bundeling van alle 2240 platen met daarop meer dan 2630 naar het leven geschilderde planten, paddenstoelen, korstmossen en wieren. Daaruit zijn bovendien honderd iconische soorten gekozen, die op ware grootte en met de oorspronkelijke tekst worden uitgelicht en voorzien van een nieuw verhaal geschreven door een netwerk aan hedendaagse kenners en bewonderaars van planten. Samen met de uitgebreide inleiding en het soortenregister geeft deze nieuwe Flora Batava een bont beeld van onze plantenwereld en het bijzondere dat zij herbergt. Dit boek verschijnt onder de hoofdredactie van Esther van Gelder en Norbert Peeters, met bijdragen van meer dan zestig experts.

Boekennieuws

Dit zijn de winnaars van de Nederlandse Thrillerprijzen

25-5-2023 Tijdens de Avond van het Spannende Boek werden de Nederlandse thrillerprijzen uitgereikt: de Hebban Thrillerprijs, de Gouden Strop..

De jury van de Libris Literatuur Prijs 2024 is bekend

24-5-2023 De vakjury van de Libris Literatuur Prijs 2024 is vandaag bekend gemaakt. De jury bestaat uit: Kim Putters, voorzitter..

De VN-Thriller van het Jaar is 'Vlijmscherpe tranen' van S.A. Cosby

22-5-2023 Van de honderden nieuwe thrillers in de VN Detective- en Thrillergids kregen er acht vijf sterren. Daaruit koos de jury de..
Lees verder
pro-mbooks3 : libris